Vælg en side

Levering af rionet – kan man få gratis levering af rionet?

Rionet er relativt billige at købe. Til gengæld fylder de meget og dermed kan de være dyre at få leveret, og fragtomkostninger udgør derfor ikke en uvæsentligt del af den samlede omkostning. Så husk og tjek leveringsomkostningerne inden du bestiller. Hvis du skal have leveret på en ikke brofast ø, skal du i øvrigt være særlig opmærksom, da det ofte vil være forbundet med ekstra omkostninger. Som regel kan du være heldig at der er gratis levering, hvis du køber over et vist beløb. Så huske og tjek op på dette, inden du ligger ordren.

Hent dem selv i det lokale byggemarked

Det er naturligvis oplagt selv at hente og transportere rionettet fra det lokale byggemarked. Hvis dit byggeprojekt kun kræver få fag, kan det godt give god mening. Ulempen er, at du skal håndtere det hele i hånden.

Et byggeprojekt kræver enormt meget tid og energi. Særligt den sidste del er væsentlig. Bruger du al din energi på at transportere byggematerialer, så har du ikke særlig meget energi tilbage til selve byggeriet. Tænk dig derfor grundigt om, for selvom fragt og levering koster penge, kan det være penge godt givet ud.

Levering fra det lokale byggemarked

Ofte tilbyder det lokale byggemarked gratis levering, hvis du handler for mere end et bestemt beløb. Det er typisk omkring et par tusind kroner, men kan naturligvis svinge fra sted til sted. Det er lækkert, men typisk kan de kun tilbyde dette, fordi de allerede har en god fortjeneste på det, du skal have leveret. Du risikerer altså at betale for meget for dine byggematerialer, men bliver så kompenseret en smule gennem fragten. Husk derfor altid at regne på de samlede omkostninger inklusiv levering, når du køber byggematerialer.

Find brugte rionet på nettet

Du kan kigge på sider som Den Blå Avis, Gul & Gratis samt i forskellige Facebook-grupper, hvis du ønsker at købe brugt. De fejler normalt ikke noget, og er typisk i overskud efter afsluttede byggeprojekter. Skal du bruge et mindre antal, kan det godt betale sig at kigge diverse second hand-sider igennem. Du kan forsøge at forhandle levering med i prisen eller mod et mindre tillæg – det plejer de fleste at være villige til. Hvis du vælger at lede efter brugte, så husk som tidligere beskrevet, at kalkulere dit eget tidsforbrug med som en omkostning. Det kan godt være, du kan spare lidt, men hvis du omvendt skal bruge flere timer på det, er den besparelse hurtigt væk igen. Rionet kan også med fordel anvendes som hegn eller som et enkelt espalier i haven eller på terrassen. Med et rionet kan du etablere et “levende hegn”, hvis du planter dit det til med slyng planter eller blomster. Det en fordel at bruge en galvaniseret udgave, da det egner sig bedst til udendørs brug og holder sig pænt i mange år uden at ruste.

God fornøjelse med dit næste projekt og send endelig et billede af dit projekt. Det er altid godt med noget inspiration, man kan dele med andre. Tak fordi du læste med, jeg håber at du kan bruge indholdet til dit næste projekt.